Black Angus

Puur, vers en eerlijk vlees!

Ten minste 7 maanden

per jaar buiten.

Leefgebied: UNESCO werelderfgoed Waddenzee.

Leven op een natuurlijk grasrantsoen

kalfjes

Een natuurlijk, langzaam groeiproces.

Nieuwe potstal met ruime strohokken.

Black angus vlees

Het allerlekkerste

stukje vlees!

Groep black angus koeien

Het Ras

Black Angus is een rundvee ras dat in de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gefokt. De runderen zijn helemaal zwart van kleur. Ze worden hoornloos geboren en hebben korte benen. Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke en betrouwbare karakter. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden.

Het vlees

De dieren doen het uitstekend op een grasrantsoen. Hierdoor is de groeisnelheid lager en de rijping van de dieren duurt daardoor langer, hetgeen zich weer vertaalt in een uitmuntende vleeskwaliteit. Het vlees heeft een mooie marmering en is minder vet. Dit voegt smaak en malsheid toe aan het vlees. De lijntjes vet die dwars door de spiermassa lopen geven extra volle smaak. Hierdoor onderscheidt het ras zich dan ook van de meeste andere vleesrassen.

Black Angus Vlees

Leefgebied

Onze runderen grazen voornamelijk in het waddengebied: Rust, weidsheid en ruige natuur. Het grasland wordt gepacht van het Fryske Gea. Het natuurgebied is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. 

In dit gebied gebruiken we geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen, alleen organische mest van ons bedrijf. De dieren grazen hier tot midden oktober. De grote diversiteit van kruiden en grassen vormen een uitgebalanceerde maaltijd. In de winter verblijven onze koeien in een potstal met ruime strohokken voor extra comfort. 

De kalfjes verblijven in ruime strohokken waar ze melk, brok, vers water en hooi te eten krijgen. In de winter krijgen ze warme dekjes op om warm te blijven.